2011. febr. 21.

Zöld Baloldal kontra Orbán katonái

Orbán Viktor fizetési listáján lévő tisztviselők sora minősíti komolytalannak a Zöld Baloldal vizsgálati eredményét, amellyel arra hívták fel a figyelmet, hogy a vörösiszap-katasztrófa helyszínén élők szervezetében már kimutathatóak például nehézfémek, van akinél arzén is.
Zacher Gábor toxikológus mellett a katasztrófavédelem komisszárai, az MTA jobboldali vezetése által megbízhatónak minősített "tudósok" valamint az egészségügyi kormányzat által sarokban tartott ÁNTSZ-es illetékesek minősítik az osztrák labort szakmaiatlannak. Az ügy érdekessége, hogy az eredményeket érdemben senki nem értékeli. A Zöld Baloldal illetékesei szerint ez a tény magért beszél.
A tavaszi száraz, szeles idő rendkívüli próbatétel lesz a devecseri, kolontári, somlóvásárhelyi, de még az ajkai lakosok számára is. Nagy mennyiségű vörösiszap por kerülhet ebben az időszakban a levegőbe. Nem csak a földeken van rengeteg mérgező hordalék mind a mai napig, de a leomlott falú tározóban is gigantikus mennyiségű vörösiszap található. Ez por alakban juthat a szervezetbe, rendkívül lúgos-maró hatású. Élettani hatásai továbbra is tisztázatlanok. A helyben lakásra kényszerített emberek ezen bizonytalanság miatt rettegnek a holnaptól.

Nincsenek megjegyzések:

Mazsolázz a régebbi hírek között!