2011. febr. 19.

Mi van a vörösiszapos iratokban?

Lakásán vették őrizetbe az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség csütörtökön kirúgott munkatársát.A sajtóban fellelhető információk szerint V. Tamás lakásán olyan iratokat kerestek és találtak, amelyek fontos, de a nyilvánosságtól eltitkolt információkat tartalmaznak a vörösiszap katasztrófa következményeivel kapcsolatban.
Nem ismerjük sem a kirúgás, sem az őrizetbe vétel körülményeit, azt viszont megdöbbentőnek tartjuk, hogy a szörnyű ipari katasztrófa hatásait elemző iratokat titkosan kívánják kezelni az illetékes hatóságok és rendőri fellépéssel igyekeznek megfélemlíteni azokat, akik ezen elvárásnak nem tesznek eleget.
A Zöld Baloldal követeli, hogy mindazon iratot, amelyet V. Tamás indokoltnak tartott magához venni és jelenleg a rendőrségnél van, azonnal hozzák nyilvánosságra! A vörösiszap katasztrófát nem lehet titkosítani. A károsultaknak, az ott élőknek, a hazai és a nemzetközi közvéleménynek joga van tudni mindent, ami összefügg a tragédiával és annak utóhatásaival.

Forrás: Zöld Baloldal

Nincsenek megjegyzések:

Mazsolázz a régebbi hírek között!