2010. jún. 19.

Itt a szegények bankja, alamizsnát hint a pénzügyi elit

Felcsuti Péter, Ujlaki András és Polgár András alapította Kiútprogram Közhasznú Nonporfit Zrt. tevékenységének célja az, hogy a szegények ne szakadjanak le a segélyrendszerről, és adófizető, önfoglalkoztató vállalkozóvá váljanak. Ezt az úgynevezett Grameen-modell alkalmazásával próbálja elérni a három üzletember. Ennek lényege, hogy segíti az öngondoskodóvá válás feltételeinek megteremtését.
A Kiútprogram előkészülete során azonban kiderült, hogy egyes jogszabályok súlyosan akadályozzák az öngondoskodóvá válást, és különdbséget tesznek a foglalkoztatási formák között - nyilatkozta a Népszabadságnak Molnár György, a Kiútprogram Zrt. igazgatóságának tagja.
Ráadásul több feltétel jelentősen szűkíti a programba vonhatók körét, például a résztvevő illetőnek nem lehet se köz-, se banki tartozása. A három üzletember arra is felhívja a figyelmet, hogy a vállalkozóvá válást nehezíti, hogy a vállalkozás megalapításának első napjától fizetni kell a minimálbér utáni közterheket.
Nagy kihívást jelent a megvalósításban az, hogy az egyéni vállalkozóvá válás feltétele OKJ-szintű vizsga, amit csak az tud letenni, akinek megvan a nyolc általános iskolai végzettsége.

Forrás: Nol.hu

Mazsolázz a régebbi hírek között!