2010. jún. 28.

Horn Gyula rosszul van


Rosszabbra fordult Horn Gyula volt miniszterelnök egészségi állapota, akit továbbra is az Állami Egészségügyi Központban (ÁEK) ápolnak – értesült a Bors kórházi forrásokból.
A súlyos agyi betegségben szenvedő Horn Gyuláról továbbra sem érkeznek hivatalos hírek, mindenki hallgat arról, milyen állapotban van a politikus. A család kérésére nem engednek be hozzá látogatókat a kórház szigorúan őrzött, kamerákkal felszerelt VIP-részlegére, ráadásul orvosainak is megtiltották, hogy bármiféle információt adjanak a nagybeteg politikusról. A Magyar Köztársaság 1994 és 1998 közötti miniszterelnöke utoljára három évvel ezelőtt, a 75. születésnapjára rendezett ünnepségen jelent meg a nyilvánosság előtt. Viselkedésén már akkor érződött, súlyos, Alzheimer- kórhoz hasonlító betegségben szenved. Nem sokkal később bevitték az ÁEK-ba, azóta is ott tölti napjait.
Legutóbb még – névtelenséget kérő kórházi forrásainktól – úgy értesültünk, hogy Horn legalább fizikálisan jól van és sokat sétál, bár sok esetben agresszívan lép fel az orvosokkal, ápolókkal szemben. A héten azonban rossz híreket kaptunk: a volt szocialista kormányfő ma már a nap legnagyobb részét átalussza egyágyas szobájában, de ha ébren is van, nem szólal meg. Hozzátartozóit pedig már nem ismeri fel.

forrás: Borsonline.hu

Mazsolázz a régebbi hírek között!