2011. márc. 1.

Segítség helyett újabb kreténséggel sokkolják a frankkárosultakat

A hirszerzo.hu információi szerint 190 forintban maximalizálja a kormány a svájci frank árfolyamát. A dolog elsőre jól, de túl érdekesen hangzik. Érdemes tehát jobban megismerni a kezdeményezést. Miről van szó? Ilyen árfolyamon törleszthetünk. Ez jó? Mi a mellékhatás, amiről sem orvosunk, sem nőgyógyászunk, sem bankárunk nem tájékoztat? Az, hogy az árfolyamkülönbözetet nem tüntetik el a kormányzati varázslók. Az szépen gyűlik mínuszban egy másik számlán és 3,5 év múlva becsönget a végrehajtó, hogy fizessük meg a banknak elmaradásainkat.
Kinek jó ez és mire jelent megoldást? Teljesen egyértelmű, hogy a sem kormány, sem a bankok nem adnak használható segítséget. A fizetési könnyítések és haladékok jelentősen növelik a terheket, amelyeket a bajba kerülteknek fizetni kell. Ráadásul a 3,5 éves haladék jól mutatja, hogy a problémát egy választási ciklus erejéig próbálják maguk előtt tolni, hogy aztán hatványozottan szakadjon a gond a nyakunkba.
Egyértelműen látható, hogy aki megcsúszik, azt elkaszálják. A bankok a kormányzattal karöltve újabb és újabb csapdákat állítanak nekünk. Kinek jó mindez? Miért van szükség? Miért nem lehet nagyobbat harapni a profitba és sarcolás helyett sarokba szorítani a bankokat? Most az a helyzet, hogy a banki különadóért cserébe a pénzintézetek korlátlan lehetőséget kapnak arra, hogy sarokba szorítsanak minket. Ők jól járnak. Mi mikor fogunk?

Nincsenek megjegyzések: