2011. márc. 4.

Kukáznak a szocmunkások

A VIII. kerület (Józsefváros) 2011. január 1-ével betiltotta a kukázást: ha valaki kivesz valamit a szemetesből, akár 50 ezer forintra is büntethetik. A szociális munkásokból, szociológus hallgatókból álló Új Szemlélet Csoport közölte, hogy elítélik a rendeletet, amely szerintük "kriminalizálja a szegénységet, belerúg a védtelenekbe, és a problémákat szőnyeg alá söpri".
Úgy vélik, hogy mindenki számára egyértelmű, hogy a rászorulókat a nyomor kényszeríti guberálásra. A józsefvárosi önkormányzat és a kerület polgármestere azonban nem értük aggódik, inkább a középosztálynak szeretne kedveskedni, hogy ezt ne kelljen látniuk.
A csoport közleménye szerint a kerületi önkormányzat ezzel a rendelettel "fokozza a legkiszolgáltatottabb csoportok elnyomását, hatósági zaklatását és létüket még inkább ellehetetleníti". Hogy felhívják a figyelmet a szerintük embertelen rendeletre, jövő csütörtök délutánra "Kukázzunk együtt" akciót szerveznek. A közös guberálás helyszíne a Baross utca és a József körút sarka lesz. Arra kérik azokat, akik egyetértenek velük, hogy csatlakozanak a "radikális szakmai állásfoglaláshoz.

LINK: http://ereszem.blogspot.com/2011/03/radikalis-szakmai-akcio.html

KLIKK

Nincsenek megjegyzések: