2010. máj. 11.

Folytatódik a maszatolás - Családi csődvédelmi rendszert akar a KDNP

A devizahiteleseknek először felkínálnák, hogy kölcsönüket váltsák forint alapúra, de ehhez a bankok együttműködésére is szükség van. A mégis fizetésképtelenné vált adósok lakását az önkormányzatok állami támogatással megvennék, és attól kezdve az adós bérelhetné, ha pedig a család lakbért sem fizet, akkor családi csődgondnokot rendelhetnének ki hozzá.

Szerkesztői komment: Az MSZP már az ilyen jellegű kártyákat mind kijátszotta. Emlékezzünk csak a krízisalapra és egyéb kampányelemekre. Pár tucat embernek ez biztos segít, de a terheket egyre nehezebben bírókról sehol nincs szó. Sőt, a banki gyakorlat ugyebár mifelénk az, hogy rájuk terhelik bebukott pénzeket.
Fontos meghatározni, hogy mit is akarunk. A kilakoltatási moratórium ma szükséges, de nem jó megoldás, mert felelőtlenségre csábít. Mert mi van, ha holnap veszek egy 100 milliós lakást és nem fizetem? A jelenlegi logika mentén életem végéig élhetek benne. Logikusabb és emészthetőbb, ha szociális bérlakásokat építünk, ahova be lehet költöztetni a rászorulókat. Mert a követelés helyesen úgy hangzik, hogy senkit ne lehessen utcára tenni, családokat semmiképp!

Tovább a cikkre: KLIKK

Mazsolázz a régebbi hírek között!