2010. máj. 13.

Tombol a humanizmus - Kilakoltatnak egy rákbeteget

Amit különösen felháborítónak tart a család: a végzésben a hatóság „felhívta” a szigetszentmiklósi rendőrséget arra, hogy „a birtokbaadáson a karhatalmi közreműködésről gondoskodjon”.

Az ügyvéd szerint ez elképesztő: „Mi lesz most? Ügyfelemet és súlyosan beteg, magatehetetlen férjét gumibottal fogják kiverni az ingatlanból?” A végzésben a hatóság így magyarázza a rendőrök kirendelését: „Indokoltnak láttuk (...) a rendőrség közreműködésének igénybe vételét arra az esetre, ha az ügyfél a birtokbaadással kapcsolatos kötelezettségnek önként nem tenne eleget.” És emlékeztetnek rá, hogy a február 8-i önkéntes birtokbaadás nem történt meg, és a hatóság álláspontja szerint V.-ék szándékosan tagadták meg az egyik ingatlan önkéntes birtokba adását.

Az ÁH törvénysértően hozta meg az április 16-i végzést – legalábbis ezt állítja V.-ék ügyvédje, Ratkócai Richárd. Állítása szerint ugyanis az államigazgatási hivatal az általuk februárban, a birtokba adás elhalasztása érdekében benyújtott kérelemről a mai napig, több mint három hónap alatt sem döntött, holott harminc nap alatt el kellett volna bírálnia.

KLIKK

Mazsolázz a régebbi hírek között!