2010. máj. 12.

Falubörtön

Tegnap lement Orbán Viktór Ózdra. Mellett döngetve elmondta, hogy tegnaptól rend lesz. A Semjén Zsolt által egy angol bűnözőhöz hasonlított Pintér Sándor már ki is pipálta ezt a dolgot. Borsod egy nagy lélegzettel megnyugodott, Nógrádról és Szabolcsról már nem is beszélve. Hazamentek az uzsorások, letették a lantot. Miként a betörők is a feszítővasat. Ha a Viktor megsajtótájékoztatta, akkor bizony így lesz.
Persze mindenki tudja, hogy kikről volt szó. A cigányokról. Azokról, akik legnagyobb elszenvedői is a bűnözésnek. Őket szapulják az uzsorások, velük vetetnek papíron autót, az ő gyerekeiket viszik el tartozás fejében prostinak. Ők azok, akik az isten háta mögé kerülnek. A lengyel közmondás ezt jobban szemlélteti: "Ott, ahol az ördög mondja: Jónapot!" (tam, gdzie diabeł mówi dobranoc.) Mert az uzsorás beköltözik a Miskolci kertvárosba és pár hetes riadalom után azt mondják, hogy lám-lám ki lehet velük jönni, tisztességes magyar emberek.
Őket nem lehet és nem is kell megszabályozni jelen orbáni logika szerint. Azokat kell, akik a falvakban élnek. Holnaptól minden utcasoron lesz rendőr. Ha kijön a börtönből valaki, otthon is érezni kell, hogy börtönben van. A legtöbb magyar falu távol a városoktól egy kicsit tágasabb börtön lesz. Lesz rendőr a kocsma előtt, a boltnál, a polgármesteri hivatal előtt. Aztán ha nem lesz elég, akkor lesz a kertkapuknál, a pincéknél. Ha ez sem lesz elég, akkor majd jönnek a falak és szögesdrótok. Persze az uzsorás, a szocpolcsaló majd bejárhat, csak ki nem jöhet majd senki. A kocsmáros beviheti a vakító kannásbort, miként a játékautomatás is nagyot kaszálhat segélyosztáskor. Ja, és a cigányok dolgozni is fognak. Minden héten kapnak a kezükbe egy ásót és majd ásniuk kell. Értelmetlenül, mert az ínségmunka értelmetlen. Ott fognak állni, megcsodálnak egy-egy elsuhanó autócsodát, amiből röhögő emberek fognak feléjük tekinteni.
Igen, szabadon is rabok lesznek. Tucatnyi urat szolgálva az alamizsnáért. A polgármestert, aki kegyet gyakorolva gurít némi segélyt és forintra megnézi, mire lett költve. Nyakán marad az uzsorás, aki havonta feltűnik a verőlegényekkel. Suhogni fog a bikacsök munkavezető kezében, aki majd büszkén feszít gárdista egyenruhájában. És hálával kell majd tekintsen a helyi agrárbáróra is, aki éhbérért hajtja ki őket pár hetes mezőgazdasági munkára.
Budapesten pedig majd büszke lesz Orbán Viktor. A JOBBIK nem fog tudni anyázni a cigánybűnözés miatt. Talán még Thürmer Gyula, mint kommunista is újjong egyet örömében.
A végén aztán majd valaki megúnja a dolgot és öntudtara ébrednek azok, akik ezen sikersztori árnyékos oldalára kerültek. Reméljük.
Ma egy rohadt nagy börtön felhúzásán dolgozik az új népvezér és mindenki kussol...

Mazsolázz a régebbi hírek között!